De bedst performende aktie-ETF'er i kvartalet

Invesco MSCI China Technology All Shares Stock Connect UCITS ETF og Xtrackers MSCI Thailand UCITS ETF var blandt de bedst præsterende ETF'er i 3. kvartal 2024.

Bella Albrecht 08/10/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Børshandlede fonde, eller aktie-ETF'er, er ofte billige instrumenter for investorer til at følge populære indekser eller udnytte erfarne forvalteres valg i et forsøg på at slå markedet. De bedste af dem fungerer som byggesten i en portefølje, og i modsætning til åbne investeringsforeninger handles alle ETF'er hele dagen på en børs.

I tredje kvartal af 2024 omfattede de bedst præsterende aktie-ETF'er aktieteknologifonden Invesco MSCI China Technology All Shares Stock Connect UCITS ETF MCHT og Thailand-aktiefonden Xtrackers MSCI Thailand UCITS ETF XCS4. Data i denne artikel stammer fra Morningstar Direct.

Screening for de bedst præsterende ETF'er

For at finde kvartalets bedst præsterende aktie-ETF'er har vi screenet ETF'er i Morningstars aktiekategori, som er tilgængelige i Danmark. Vi udelukkede exchange-traded notes, kendt som ETN'er, og ETF'er med mindre end USD 25 millioner (DKK 169,3 millioner) i samlede aktiver.

De 10 bedst præsterende ETF'er i 3. kvartal 2024:

1. Invesco MSCI China Technology All Shares Stock Connect UCITS ETF MCHT
2. Xtrackers MSCI Thailand UCITS ETF XCS4
3. Xtrackers FTSE China 50 UCITS ETF XX2D
4. iShares China Large Cap UCITS ETF FXC
5. UBS(Lux) Fund Solutions - MSCI China ESG Universal Low Carbon Select UCITS ETF CNESG
6. Franklin FTSE China UCITS ETF FLXC
7. Amundi MSCI China UCITS ETF LCCN
8. iShares MSCI China UCITS ETF ICHN
9. Xtrackers MSCI China UCITS ETF LG9
10. UBS(Irl) Fund Solutions PLC - MSCI China A SF UCITS ETF CNAUA

 

Tal for de bedst præsterende aktie-ETF'er

Invesco MSCI China Technology All Shares Stock Connect UCITS ETF

• Morningstar Rating: 1 star
• Expense Ratio: 0.49%
• Morningstar Category: Equity Technology

Invesco MSCI China Technology All Shares Stock Connect UCITS ETF på 326 mio. kr. var den ETF, der klarede sig bedst i tredje kvartal med et afkast på 23,89 %. Den passivt forvaltede Invesco ETF slog det gennemsnitlige fald på 1,23 % for fonden i Morningstars aktieteknologikategori i kvartalet. I løbet af de sidste 12 måneder har Invesco MSCI China Technology All Shares Stock Connect UCITS ETF givet et afkast på 14,76 %, hvilket er dårligere end den gennemsnitlige fonds gevinst på 26,88 % i sin kategori, og ETF'en ligger i 81. percentil.

Invesco MSCI China Technology All Shares Stock Connect UCITS ETF har en Morningstar Medalist Rating på Bronze. Den blev lanceret i juni 2021.

Xtrackers MSCI Thailand UCITS ETF

• Morningstar Rating: 4 stars
• Expense Ratio: 0.54%
• Morningstar Category: Thailand Equity

Den næstbedste ETF i tredje kvartal var Xtrackers MSCI Thailand UCITS ETF med aktiver på 607 millioner kroner. Den passivt forvaltede Xtrackers ETF gav et afkast på 23,68 % og klarede sig dermed bedre end den gennemsnitlige thailandske aktiefond, som fik et afkast på 20,34 %. Set over de sidste 12 måneder har Xtrackers MSCI Thailand UCITS ETF givet et afkast på 10,58 %, hvilket er bedre end afkastet på 5,61 % for den gennemsnitlige fond i sin kategori, hvilket efterlader ETF'en i 1. percentil.

Xtrackers MSCI Thailand UCITS ETF med sølvrating blev lanceret i juni 2010.

Xtrackers FTSE China 50 UCITS ETF

• Morningstar Rating: 2 stars
• Expense Ratio: 0.60%
• Morningstar Category: China Equity

Xtrackers FTSE China 50 UCITS ETF, med 2 mia. kr. i aktiver, lå på tredjepladsen i kvartalet med et afkast på 20,53 %. Xtrackers ETF, som er passivt forvaltet, toppede det gennemsnitlige afkast på 12,74 % for fonde i kategorien kinesiske aktier i tredje kvartal. I løbet af de sidste 12 måneder har Xtrackers ETF givet et afkast på 19,73 %, hvilket er højere end den gennemsnitlige fonds afkast på 8,67 % i denne kategori, og dermed ligger ETF'en i 4. percentil.

Xtrackers FTSE China 50 UCITS ETF har en negativ Morningstar Medalist Rating, hvilket betyder, at vores analytikere forventer, at den vil være en af de dårligste inden for sin kategori og mener, at det er usandsynligt, at den vil levere positive afkast efter gebyrer.

iShares China Large Cap UCITS ETF

• Morningstar Rating: 2 stars
• Expense Ratio: 0.74%
• Morningstar Category: China Equity

Med et afkast på 20,49 % lå iShares China Large Cap UCITS ETF på 5,1 mia. kr. på fjerdepladsen i kvartalet. Den passivt forvaltede iShares ETF klarede sig bedre end den gennemsnitlige kinesiske aktiefonds afkast på 12,74 %. I løbet af de sidste 12 måneder er fonden steget med 19,54 %, hvilket er bedre end afkastet på 8,67 % for fonde i samme kategori og placerer den i 5. percentil for perioden.

iShares China Large Cap UCITS ETF har en negativ Morningstar Medalist Rating. Den blev lanceret i oktober 2004.

UBS(Lux) Fund Solutions - MSCI China ESG Universal Low Carbon Select UCITS ETF

• Morningstar Rating: 3 stars
• Expense Ratio: 0.30%
• Morningstar Category: China Equity

Den femtebedste ETF var UBS(Lux) Fund Solutions - MSCI China ESG Universal Low Carbon Select UCITS ETF på 1,8 milliarder kroner, som steg med 20,29% i tredje kvartal. Denne passivt forvaltede ETF slog det gennemsnitlige afkast på 12,74 % for fonde i kategorien kinesiske aktier. I løbet af det sidste år steg UBS(Lux) Fund Solutions - MSCI China ESG Universal Low Carbon Select UCITS ETF med 12,18 %, hvilket overgik afkastet på 8,67 % for den gennemsnitlige fond i sin kategori og placerede den i den 32. percentil.

UBS(Lux) Fund Solutions - MSCI China ESG Universal Low Carbon Select UCITS ETF tager hensyn til miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige kriterier. Denne fond har en Morningstar Medalist Rating på sølv.

Franklin FTSE China UCITS ETF

• Morningstar Rating: 3 stars
• Expense Ratio: 0.19%
• Morningstar Category: China Equity

Franklin FTSE China UCITS ETF på 6,1 mia. kr. var den sjettebedste ETF i tredje kvartal med et afkast på 18,73 %. Afkastet på den passivt forvaltede Franklin Templeton ETF overgik 12,74 % for den gennemsnitlige fond i Morningstars kategori for kinesiske aktier. Set over de sidste 12 måneder har Franklin FTSE China UCITS ETF givet et afkast på 16,75 %, hvilket er bedre end afkastet på 8,67 % for den gennemsnitlige fond i kategorien, og ETF'en ligger dermed i den 16. percentil.

Franklin FTSE China UCITS ETF med bronzerating blev lanceret i juni 2019.

Amundi MSCI Kina UCITS ETF

• Morningstar Rating: 3 stars
• Expense Ratio: 0.29%
• Morningstar Category: China Equity

Den syvendebedste ETF i tredje kvartal var Amundi MSCI China UCITS ETF på 2,6 milliarder kroner. Den passivt forvaltede Amundi ETF gav et afkast på 18,58 %, hvilket var bedre end den gennemsnitlige kinesiske aktiefond, som gav et afkast på 12,74 %. Når vi ser tilbage på de sidste 12 måneder, har Amundi MSCI China UCITS ETF givet et afkast på 17,66 %, hvilket er bedre end afkastet på 8,67 % for den gennemsnitlige fond i sin kategori, og ETF'en ligger i 10. percentil.

Amundi MSCI China UCITS ETF har en Morningstar Medalist Rating på bronze. Den blev lanceret i juli 2018.

iShares MSCI China UCITS ETF

• Morningstar Rating: 3 stars
• Expense Ratio: 0.28%
• Morningstar Category: China Equity

Den 9,9 milliarder kroner store iShares MSCI China UCITS ETF lå på ottendepladsen i kvartalet med et afkast på 18,40 %. iShares ETF'en, som er passivt forvaltet, toppede den gennemsnitlige gevinst på 12,74 % for fonde i kategorien kinesiske aktier. I løbet af de sidste 12 måneder har iShares ETF'en givet et afkast på 17,20 %, hvilket er bedre end det gennemsnitlige afkast på 8,67 % for fondene i denne kategori, og den ligger dermed i 12. percentil for performance.

Bronze-rated iShares MSCI China UCITS ETF blev lanceret i juni 2019.

Xtrackers MSCI China UCITS ETF

• Morningstar Rating: 3 stars
• Expense Ratio: 0.66%
• Morningstar Category: China Equity

Med et afkast på 18,34 % blev Xtrackers MSCI China UCITS ETF på 10,6 mia. kr. nummer ni i tredje kvartal. Den passivt forvaltede Xtrackers ETF klarede sig bedre end den gennemsnitlige kinesiske aktiefonds afkast på 12,74 %. I løbet af de sidste 12 måneder har fonden givet et afkast på 16,80 %, hvilket er bedre end afkastet på 8,67 % for fonde i samme kategori og placerer den i den 15. percentil.

Xtrackers MSCI China UCITS ETF, der blev lanceret i juni 2010, har en Morningstar Medalist Rating på Neutral.

UBS(Irl) Fund Solutions PLC - MSCI China A SF UCITS ETF

• Morningstar Rating: 4 stars
• Expense Ratio: 0.20%
• Morningstar Category: China Equity - A Shares

Den tiendebedste ETF var den 652 millioner kroner store UBS(Irl) Fund Solutions PLC - MSCI China A SF UCITS ETF, som steg med 17,61% i tredje kvartal. Den passivt forvaltede UBS ETF slog det gennemsnitlige afkast på 11,52 % for fonde i kategorien China equity - a shares. I løbet af det sidste år steg UBS(Irl) Fund Solutions PLC - MSCI China A SF UCITS ETF 12,04%, hvilket overgik afkastet på 2,38% for den gennemsnitlige fond i sin kategori og placerede den i den 13. percentil.

UBS(Irl) Fund Solutions PLC - MSCI China A SF UCITS ETF har en Morningstar Medalist Rating på sølv. Den blev lanceret i februar 2020.

Hvad er ETF'er?

Børshandlede fonde er investeringer, der handles i løbet af dagen på børser, ligesom individuelle aktier. De adskiller sig fra traditionelle gensidige fonde - kendt som åbne fonde - som kun kan købes eller sælges til en enkelt pris hver dag. Historisk set har ETF'er fulgt indekser, men i de senere år er flere ETF'er blevet forvaltet aktivt. ETF'er dækker en række aktivklasser, herunder aktier, obligationer, råvarer og senest kryptovaluta.

De bedste ETF'er: Flere ideer at overveje

Investorer, der gerne vil finde flere af de bedst præsterende eller billigste ETF'er, kan gøre følgende:

  • Brug ETF Screener-værktøjet til at finde de bedste ETF'er i henhold til dine specifikke kriterier. Du kan søge efter fonde baseret på deres gebyrer, Morningstar Medalist Ratings, forvalternes anciennitet og meget mere.
  • Besøg vores ETF-side for at holde dig orienteret om Morningstars aktuelle ETF-undersøgelser og -analyser.
  • Sammenlign fonde og ETF' er side om side, og følg nemt deres værdiansættelser, ratings og gebyrer.

Denne artikel er udarbejdet af Bella Albrecht, redigeret af Lauren Solberg og gennemgået af Johanna Englundh.

Denne artikel blev genereret ved hjælp af automatisering og gennemgået af Morningstars redaktører.

 

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Bella Albrecht  er datajournalist hos Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser