2 semiconductor-aktier, der er værd at overveje

Der findes stadig gode muligheder efter et år med kunstig intelligens-feber

Phelix Lee 24/09/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Semiconductor Main

Semiconductor-aktier har haft et fantastisk år, i høj grad drevet af revolutionen inden for kunstig intelligens. For investorer, der ønsker at sætte penge i arbejde i chipaktier, er nyhederne blandede: Værdiansættelserne er blevet højere, hvilket kræver en mere selektiv tilgang. Der kan dog findes lommer af muligheder.

"Værdiansættelsen nåede bunden i anden halvdel af 2022, lige før ChatGPT gik viralt," siger Phelix Lee, analytiker hos Morningstar. Siden da har "AI-relateret vækst og opsvinget på bil- og industrimarkederne drevet multipler af semiconductor-producenter tilbage over midten af deres værdiansættelsesintervaller."

Morningstar Global Semiconductors Index var steget med 53,07 % for året til dato pr. 17. september 2024, men Lee ser stadig to semiconductor-aktier, der fortsat er undervurderede i forhold til deres fair værdi:

- Taiwan Semiconductor Manufacturing TSM
- GlobalWafers 6488

"Der findes stadig gode køb efter et år med kunstig intelligens-feber," siger han.

En liste over de semiconductor-aktier, som Morningstar dækker, findes nederst i denne artikel.

Cykliske trends er stadig afgørende for semiconductor-aktier

Selv med AI-boomet bemærker Lee vigtigheden af cykliske produktions- og efterspørgselstendenser, når det gælder semiconductor-aktier, og fordelene ved economic moats, når det gælder bruttomarginer og kapacitetsudnyttelse.

Mens producenterne øger investeringerne, bør niveauet være håndterbart, siger Lee.

På udbudssiden er "semiconductorproducenterne mere optimistiske end i det foregående kvartal, hvilket fremgår af højere investeringsudsigter og pipelinekapacitet", siger han. "Vi ser en beskeden risiko for overkapacitet inden for hukommelse, da kapacitetsvæksten kun er på 5 % i 2025."

På trods af frygten for, at producenterne kan være overoptimistiske i deres udgifter, mener Lee, at risikoen vil være koncentreret hos de kinesiske støberier. "Vi tror, at risikoen vil være koncentreret om de kinesiske støberier, da de er bygget på en forudsætning om at erstatte import og lokalt designede chips," siger han.

Efterspørgslen efter semiconduktorer forventes at være stor

Lee forventer et forbedret efterspørgselsbillede fra bilproducenter og forbrugere, hvor kunstig intelligens giver "medvind".

"Vi mener, at det nuværende klima med moderate investeringer og stigende eksport af semiconductors indikerer, at producenterne er ved at fylde lagrene op til nye produktudgivelser, men ikke har genvundet nok selvtillid til at gå i gang med den næste store ekspansionsbølge", siger Lee.

Lee forventer et mere markant opsving i efterspørgslen i 2025. "På efterspørgselssiden forventer vi, at ordrer på pc'er og generelle servere vil blive forbedret i 2025, efterhånden som den AI-drevne efterspørgsel efter erstatninger tager til," siger han.

En investeringstilgang, der er bedst i klassen

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. er det dominerende støberi med bred AI-eksponering, siger Lee. "TSMC er en primær modtager af kunstig intelligens, da det har en dominerende andel i avanceret kontraktproduktion," siger Lee.

På den anden side udmærker GlobalWafers sig ved en effektiv omkostningskontrol og sit monopol på det amerikanske marked takket være investeringen i en ny 300 mm wafer-fabrik i Texas.

"Det er den eneste 300 mm wafer-fabrik i USA, som kan levere wafere til banebrydende processer," tilføjer Lee. "Det betyder, at GlobalWafers vil have monopol i fire til fem år, selv hvis konkurrenter beslutter sig for at etablere fabrikker i USA."

Her er et nærmere kig på Morningstars valg af semiconductor-aktier.

Taiwan Semiconductors Manufacturing

Fair Value Estimate: $213
Morningstar Rating: 4 stars
Morningstar Economic Moat Rating: Wide
Morningstar Uncertainty Rating:Medium

"TSMC er en primær vinder af kunstig intelligens, da virksomheden har en dominerende andel i avanceret kontraktproduktion. Det er immunt over for skift mellem cloud AI og edge AI, da aktører i begge grupper er afhængige af TSMC's leverancer. Vi tror, at TSMC's gennemsnitlige salgspris vil nyde godt af en højere efterspørgsel på de nyeste processer, og at volumen vil nyde godt af større chips for at sikre, at AI-funktioner på både servere og enheder kører problemfrit.

"Vi mener, at de geopolitiske bekymringer er overdrevne, da TSMC bygger nye anlæg i Japan, Tyskland og USA. Kapitaludgifterne i oversøiske fabrikker er højere end i Taiwan, men det meste af stigningen dækkes af offentlige tilskud. TSMC siger, at kunderne er villige til at betale mere for at opveje de højere driftsomkostninger.

"Aktien handles til 17 gange 2025 P/E, hvilket vi betragter som undervurderet i betragtning af TSMC's dominerende position og stærke vækst i indtjeningen pr. aktie i de kommende to år."

Læs mere om Phelix Lees analytikerrapport her.

GlobalWafers

Fair Value Estimate: TWD 620
Morningstar Rating: 4 stars
Morningstar Economic Moat Rating: Narrow
Morningstar Uncertainty Rating: High

"GlobalWafers er et catch-up play, der nyder godt af en voksende efterspørgsel efter siliciumwafere takket være globale udvidelser. Waferproducenternes resultater halter bagefter deres kunders med omkring to kvartaler, da kunderne kun køber ind, når markedet blomstrer. Vi forventer, at stemningen bliver bedre, når elbiler, industri og andre ikke-AI-applikationer vokser i anden halvdel af 2024.

"GlobalWafers bygger en ny 300 mm wafer-fabrik i Texas ved siden af kunder som Intel INTC og Texas Instruments TXN. Det er den første nye 300 mm wafer-fabrik i USA og sandsynligvis den eneste, der kan levere wafere, der bruges i banebrydende processer. Det betyder, at GlobalWafers vil have monopol i fire til fem år, selv hvis konkurrenterne ombestemmer sig og opretter fabrikker i USA.

"Aktien handles til 16 gange 2025 P/E, hvilket vi mener er undervurderet, da stemningen er tæt på bunden, og virksomheden har større succes med at styre de stigende løn- og energiomkostninger."

Læs mere om Phelix Lees analytikerrapport her.

Følgende er de semiconductor-aktier, der dækkes af Morningstars analytikere:

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
GlobalWafers Co Ltd GDR - Reg S18,10 USD0,00
Intel Corp23,91 USD-0,04Rating
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd ADR177,97 USD-4,74Rating
Texas Instruments Inc209,14 USD-0,06Rating

Om forfatteren

Phelix Lee  er aktieanalytiker for Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser