Emerging Market Fund Managers' favoritaktier

Disse 10 aktier er populære valg blandt de bedst vurderede EM-fonde, der er tilgængelige for europæiske investorer

Johanna Englundh 20/09/2024
Facebook Twitter LinkedIn

 global map

De bedst præsterende emerging market-fonde til salg i Europa har alle nogle fælles aktievalg.

De 10 mest populære aktier hos de bedste forvaltere af EM-fonde

Dette er de mest populære aktier valgt af de bedste fondsforvaltere ifølge deres seneste porteføljeopdateringer. Alle Morningstar-data i denne artikel er fra 12. september 2024, og alle 18 undersøgte fonde har en Morningstar Medalist Rating på guld.

Denne liste spænder fra aktier, der er undervurderede, fair vurderede eller overvurderede i dag.

Her er, hvad du skal vide om hver aktie, sammen med nogle kommentarer fra den Morningstar-analytiker, der dækker den.

Taiwan Semiconductor Manufacturing

- Antal fondmanagers, der ejer aktien: 14

Taiwan Semiconductor Manufacturing er verdens største dedikerede kontraktchipproducent eller støberi med en markedsandel på over 60 %. De fremstiller integrerede kredsløb for kunder baseret på deres egne IC-designs. Firmaet har længe nydt godt af, at semiconductor-firmaer over hele verden er gået fra at være producenter af integrerede enheder til at være fabless-designere. Som alle støberier påtager TSMC sig omkostningerne og kapitaludgifterne ved at drive fabrikker midt i et meget cyklisk marked for sine kunder. Denne cykliske karakter skyldes, at støberierne har en tendens til at øge kapaciteten i tider med stigende efterspørgsel, hvilket kan resultere i underudnyttelse i nedgangstider, som hæmmer indtjeningen.

Vi bemærker to langsigtede vækstfaktorer for TSMC. For det første forventes konsolideringen af semiconductor-firmaer at skabe efterspørgsel efter integrerede systemer lavet med de mest avancerede noder. For det andet kan den organiske vækst inden for kunstig intelligens, Internet of Things og højtydende computerapplikationer vare i årtier. AI og HPC spiller en central rolle i hurtig behandling af menneske- og maskininput for at løse komplekse problemer som selvkørende biler og sprogbearbejdning, hvilket har forstærket behovet for mere energieffektive chips. Billigere semiconductors har gjort det muligt at integrere sensorer, controllere og motorer for at forbedre effektiviteten i hjemmet, på kontoret og på fabrikken.

Vi mener, at TSMC's wide moat stammer fra dets omkostningsfordel og immaterielle aktiver, som er realiseret fra dets førende position inden for procesteknologi eller noder.

Læs hele Morningstars rapport om Taiwan Semiconductor Manufacturing

Tencent Holdings

- Antal fondmanagers, der ejer aktien: 10

I løbet af det sidste årti har Tencent udnyttet branchens skift til mobilspil. Firmaet ejer nogle af verdens mest populære titler som Honor of Kings og PUBG Mobile. Til dato er spil fortsat Tencents primære indtjeningsmodel - vi anslår, at mere end 40 % af gruppens driftsindtægter kommer fra dette segment. Tencent bør fortsætte med at udnytte sin uovertrufne adgang til brugerdata og finansielle kapital til at skabe innovative spil af høj kvalitet og med lang levetid med en mobil-først-tilgang.

Ud over spil omfatter andre nøglevirksomheder under Tencent-imperiet WeChat, QQ, WePay, musikstreaming, on-demand cloud og en lang række andre projekter. Vi ser en enorm mængde uudnyttet værdi i WeChat, da det fortsætter med at øge indtjeningen gennem reklamer og fungerer som en vigtig gateway for andre internettjenester (betaling, levering, forsikring og så videre), der ønsker at få adgang til de mere end 1,2 milliarder WeChat-brugere.

Tencents wide moat er primært baseret på netværkseffekter omkring den massive brugerbase.

Læs hele Morningstars rapport om Tencent Holdings

Samsung Electronics

- Antal fondmanagers, der ejer aktien: 9

Price/Fair Value: 0,72
Morningstar Economic Moat Rating: Narrow
Morningstar Uncertainty Rating: Medium
Morningstar Fair Value Estimate: 90.000
Sector: Technology
Morningstar Rating:★★★★

Samsung Electronics har været en fantastisk væksthistorie, da det har etableret sig som den klare globale leder inden for smartphoneområdet i løbet af det sidste årti, efter at det lykkedes at blive den globale topproducent af fladskærms-tv i 2000'erne. Vi kan dog ikke identificere en økonomisk moat fra selskabets forbrugerelektronikforretning, da disse produkter er modne og vanskelige at differentiere, og de er udsat for hård konkurrence fra kinesiske producenter. I modsætning til konkurrenten Apple har Samsung efter vores mening ikke et økosystem, der forhindrer brugerne i at skifte til andre mærker.

I mellemtiden tror vi, at Samsungs semiconductor-forretning vil forblive profitdriveren på længere sigt, drevet af den robuste vækst i datatrafikken. Samsung førte an i den globale semiconductor-industri med hensyn til omsætning i 2017 og slog Intel af pinden for første gang siden 1992. Ifølge Omdia blev Samsung den største leverandør af DRAM i midten af 90'erne og har nu en markedsandel på 42 % i 2022. Virksomheden er også verdens største leverandør af NAND med en markedsandel på 34 % i 2022. Væksten i efterspørgslen efter hukommelse er blevet understøttet af udbredelsen af digitale enheder, som f.eks. bærbare pc'er og smartphones, i løbet af de sidste to årtier. Vi tror, at de nye telekomstandarder ikke kun vil muliggøre rigere indhold på eksisterende enheder, men også vil sætte gang i digitaliseringen i ikke-IT-industrier, hvilket fortsat vil drive væksten i datatrafikken. Vi tror, at big data-tendensen vil accelerere på grund af efterspørgslen efter kunstig intelligens.

På grund af teknologiske forhindringer bliver de omkostninger, der er nødvendige for at opnå højere kapacitet pr. hukommelse, meget højere end tidligere, hvilket har tvunget mindre aktører til at trække sig ud af markedet. Vi tror, at Samsung vil fastholde sin omkostningsfordel, som stammer fra et bedre produktmix, understøttet af tekniske fordele og øgede udgifter til forskning og udvikling.

Vi tildeler Samsung Electronics en narrow moat, fordi vi mener, at Samsungs førende position på hukommelsesmarkedet udgør en økonomisk moat på trods af forretningens råvare- og højcykliske karakter.

Læs Morningstars fulde rapport om Samsung Electronics

SK Hynix

- Antal fondmanagers, der ejer aktien: 10

SK Hynix er den næststørste semiconductor-producent i Sydkorea efter Samsung Electronics. Virksomhedens hovedforretning er hukommelse og lagring, der bruges i forskellige elektroniske enheder; smartphones, servere og pc'er er vigtige anvendelsesområder.

Hukommelsesbranchen har været ekstremt konkurrencepræget på grund af dens høje cyklicitet og råvarekarakter. Dynamic random-access memory, eller DRAM, giver højhastighedsdatalagring og -hentning, som er nødvendig for, at processorer kan fungere. NAND-flashprodukter bruges som lager, da de bevarer data, når strømmen er slukket. På grund af den voksende datatrafik stiger den gennemsnitlige størrelse af DRAM og NAND pr. enhed hvert år, og derfor fokuserer hukommelsesleverandører på mikrofabrikation af kredsløb, hvilket bidrager til at forbedre hukommelsestætheden og dermed nedbringe produktionsomkostningerne pr. data. Men på grund af tekniske vanskeligheder går DRAM-skaleringen langsommere, og som følge heraf bliver de kapitaludgifter, der er nødvendige for at opnå bitvæksten, højere, hvilket tvinger mindre aktører ud af markedet og driver konsolideringen af branchen.

SK Hynix er den næststørste DRAM-leverandør på verdensplan med en andel på ca. 28 % og den femtestørste NAND-leverandør på verdensplan med en andel på ca. 19 %. Vi anslår, at 65-70 % af omsætningen og det meste af overskuddet kommer fra DRAM. Selv om vi anerkender, at der er en betydelig forskel mellem industrilederen Samsung Electronics og andenrangsvirksomheder som SK Hynix og Micron, mener vi, at de tekniske forhindringer og større udgifter til forskning og udvikling vil fungere som en adgangsbarriere for andre spillere, der kommer ind på markedet.

Vi tildeler SK Hynix en no moat rating, da vi ikke tror, at virksomheden kan skabe en konkurrencemæssig fordel inden for memory semiconductors, især når man sammenligner med større rivaler som Samsung.

Læs hele Morningstars rapport om SK Hynix

HDFC Bank

- Antal fondmanagers, der ejer aktien: 6

Quantitative Morningstar Economic Moat Rating: Narrow
Quantitative Morningstar Uncertainty Rating: Very High
Quantitative Fair Value Estimate:1864,55 INR
Sector: Financial Services
Quantitative Morningstar Rating: ★★★ 

Aktien er ikke dækket af Morningstar Equity Research. Morningstars kvantitative ratings for aktier genereres ved hjælp af en algoritme, der sammenligner virksomheder, der ikke er under analytikerdækning, med sammenlignelige virksomheder, der modtager analytikerdrevne ratings.

HDFC Bank er en indisk bank- og finansvirksomhed med hovedkvarter i Mumbai. Det er Indiens største bank i den private sektor målt på aktiver og i øjeblikket verdens tolvte største bank målt på markedsværdi.

MercadoLibre

- Antal fondmanagers, der ejer aktien: 6

Price/Fair Value: 1,24
Morningstar Economic Moat Rating: Wide
Morningstar Uncertainty Rating: High
Morningstar Fair Value Estimate: 1650.00 USD
Sector: Consumer Cyclical
Morningstar Rating: ★★ 

MercadoLibre har positioneret sig som en one-stop-løsning for latinamerikansk handel. I de senere år har det udviklet et omfattende økosystem af gensidigt forstærkende tjenester med en kernemarkedsplads understøttet af en betalings- og udlånsarm (Mercado Pago og Mercado Credito), en best-in-breed forsendelsesløsning (Mercado Envios) og en stadig mere robust reklameplatform (Mercado Ads). Med effektivt al virksomhedens platforms bruttovarevolumen, der kanaliseres gennem proprietære betalingsskinner og sendes gennem Envios, har markedspladsoperatøren effektivt adresseret to af de største smertepunkter inden for e-handel.

Vi ser firmaets største udfordringer fremadrettet som værende i overensstemmelse med dem fra fortiden: at øge penetrationen af opfyldelse, at skabe driftsmæssig gearing i forsendelses- og betalingsløsninger og at fortsætte med at forbedre brugeroplevelsen på platformen, hvilket gør barriererne for succes højere for konkurrenterne.

Efter vores mening har MercadoLibre opbygget en wide economic moat omkring sit latinamerikanske e-handelsøkosystem (hvilket indebærer merafkast over 20 år), der nyder godt af et hurtigt voksende netværk af købere og sælgere på sin platform, privilegeret adgang til forbrugertransaktionsdata og skifteomkostninger, da sælgere og købere i stigende grad er afhængige af firmaets udvidede servicepakke.

Læs hele Morningstars rapport om MercadoLibre

Tata Consultancy Services

- Antal fondmanagers, der ejer aktien: 4

Price/Fair Value: 1,47
Morningstar Economic Moat Rating: Wide
Morningstar Uncertainty Rating: Medium
Morningstar Fair Value Estimate: 3050.00 INR
Sector: Technology
Morningstar Rating: ★

Tata Consultancy Services er en førende global udbyder af it-tjenester, der leverer den typiske menu af tilbud, fra softwareimplementering til rådgivning om digital transformation til servicering af forretningsdriftsteams. I modsætning til de fleste af sine jævnaldrende, som tjener en smal moat, mener vi, at Tata fortjener en wide economic moat, da vi mener, at virksomheden drager fordel af skifteomkostninger og immaterielle aktiver i lighed med andre jævnaldrende i branchen samt omkostningsfordel. Mens virksomheden oplever modvind som mangel på arbejdskraft i hele branchen, tror vi, at virksomhedens stabile moat vil forblive sikker. I mellemtiden vil et fremstød inden for industriteknik med højere værdi være med til at sikre, at Tata er en overgennemsnitlig modtager af betydelige væksttendenser inden for IT-servicebranchen som helhed.

Mens der i mange henseender er en uhyggelig lighed mellem Tata og konkurrenterne inden for it-services i Indien - Wipro og Infosys - f.eks. i deres tilbud, offshore-mix eller nedslidning, skiller Tata sig ud med hensyn til størrelse. Virksomhedens omsætning er betydeligt større end Infosys og Wipro, og det har sine fordele.

TCS er ikke usædvanlig for en IT-serviceudbyder, der kan prale af skifteomkostninger og immaterielle aktiver. Disse er baseret på den intense forstyrrelse, som kunderne vil opleve, når de skifter it-leverandør, samt TCS' specialiserede viden om de branchevertikaler, de henvender sig til, og den særlige viden om deres kunders komplekse net af it-ledninger. Men ud over disse to kilder til moat mener vi, at TCS drager større fordel af omkostningsfordele end sine indiske IT-servicekolleger på grund af sin skala og sin evne til at sprede faste omkostninger over sin store kundebase - hvilket kommer oven i den omkostningsfordel, TCS har på grund af sin arbejdsarbitragemodel. Alt i alt vil denne skala, der skubber TCS' omkostningsfordel forbi sine konkurrenter, efter vores mening kun hjælpe med at opretholde TCS' konkurrencefordel, da flere virksomheder ser værdien af leverandørkonsolidering, og TCS' skala forbedrer virksomhedens immaterielle aktiver yderligere.

Læs hele Morningstars rapport om Tata Consultancy Services

Antofagasta

- Antal fondmanagers, der ejer aktien: 4

Quantitative Morningstar Economic Moat Rating: None
Quantitative Morningstar Uncertainty Rating: High
Quantitative Fair Value Estimate: 20.52 GBX
Sector: Basic Materials
Quantitative Morningstar Rating: ★★★★

Aktien er ikke dækket af Morningstar Equity Research. Morningstars kvantitative ratings for aktier genereres ved hjælp af en algoritme, der sammenligner virksomheder, der ikke er under analytikerdækning, med sammenlignelige virksomheder, der modtager analytikerdrevne ratings.

Antofagasta er et London-baseret chilensk mineselskab. Det er et af de vigtigste konglomerater i Chile med kapitalandele i Antofagasta Minerals, jernbanen fra Antofagasta til Bolivia, Twin Metals i Minnesota og andre joint ventures inden for efterforskning i forskellige dele af verden. Antofagasta er noteret på London Stock Exchange og er en del af FTSE 100-indekset.

Phoenix Mills

- Antal fondmanagers, der ejer aktien: 4

Quantitative Morningstar Economic Moat Rating: Narrow
Quantitative Morningstar Uncertainty Rating: High
Quantitative Fair Value Estimate:3231.25 INR
Sector: Real Estate
Quantitative Morningstar Rating: ★★★

Aktien er ikke dækket af Morningstar Equity Research. Morningstars kvantitative ratings for aktier genereres ved hjælp af en algoritme, der sammenligner virksomheder, der ikke er under analytikerdækning, med sammenlignelige virksomheder, der modtager analytikerdrevne ratings.

Phoenix Mills er en førende udvikler og operatør af butikscentre i Indien med ca. 0,64 millioner kvadratmeter butiksareal fordelt på 9 butikscentre i 6 byer i Indien.

Reliance Industries

- Antal fondmanagers, der ejer aktien: 6

Quantitative Morningstar Economic Moat Rating: None
Quantitative Morningstar Uncertainty Rating: High
Quantitative Fair Value Estimate: 2984.46 INR
Sector: Energy
Quantitative Morningstar Rating: ★★★

Aktien er ikke dækket af Morningstar Equity Research. Morningstars kvantitative ratings for aktier genereres ved hjælp af en algoritme, der sammenligner virksomheder, der ikke er under analytikerdækning, med sammenlignelige virksomheder, der modtager analytikerdrevne ratings.

Reliance Industries er et indisk multinationalt konglomerat med hovedkvarter i Mumbai. Virksomheden omfatter energi, petrokemikalier, naturgas, detailhandel, underholdning, telekommunikation, massemedier og tekstiler. Reliance er den største offentlige virksomhed i Indien målt på markedsværdi og omsætning.

Metode - filtrering af de hotteste EM-aktier

For at skabe vores top 10 screenede vi Morningstar Direct-data for aktivt forvaltede åbne fonde til salg i hele Europa i Morningstars kategorier Global Emerging Markets Equity og Global Emerging Markets Small/Mid-Cap Equity. Vi filtrerede derefter denne liste, så den kun omfattede fonde med en Morningstar Medalist Rating på guld.

Atten separate fondsporteføljer bestod vores screening. Vi samlede derefter porteføljerne for at finde de 10 mest populære aktier (som bestemt af porteføljekoncentrationen og antallet af fonde, der ejer aktien) på tværs af alle fondsporteføljer.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Antofagasta PLC1.808,50 GBX-2,66
HDFC Bank Ltd1.741,20 INR1,91
MercadoLibre Inc2.109,40 USD0,32Rating
Phoenix Mills Ltd1.858,90 INR-47,28
Reliance Industries Ltd2.971,85 INR1,11
Samsung Electronics Co Ltd63.100,00 KRW0,00Rating
SK Hynix Inc152.800,00 KRW0,00Rating
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd973,00 TWD-0,82Rating
Tata Consultancy Services Ltd4.284,90 INR-0,26Rating
Tencent Holdings Ltd388,60 HKD-0,05Rating

Om forfatteren

Johanna Englundh  is an editor for Morningstar in Sweden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser