Nye undervurderede aktier for måneden

ASML Holding og Saab er blandt de aktier, der er faldet til undervurderet territorium.

Bella Albrecht 19/09/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Hver måned screener vi de europæiske aktier, som Morningstar dækker, for nye undervurderede navne.

I løbet af den seneste måned er i alt syv aktier faldet til undervurderet territorium, hvilket betyder, at deres Morningstar-rating er ændret til 4 eller 5 stjerner i løbet af måneden. Aktier med 3 stjerner er fair vurderet ifølge Morningstars analytikere, mens aktier med 1 eller 2 stjerner anses for at være overvurderede.

De syv nyligt undervurderede europæiske aktier, sorteret efter markedsværdi, er:

Afkastet i denne artikel er angivet i aktiens basisvaluta, og alle data er hentet fra Morningstar Direct.

Nye undervurderede aktier pr. 17. september

Morningstars Europa-indeks steg med 1,12 % i løbet af den seneste måned, hvilket efterlod det samlede europæiske aktiemarked en smule undervurderet med en rabat på 4 % i forhold til estimatet for fair value på et markedsvægtet basis.

Af de 255 europæiske børsnoterede aktier, der dækkes af Morningstars analytikere:

  • 47 % er undervurderede, 38 % er fair vurderet, og 15 % er overvurderede.
  • Syv er for nylig blevet undervurderet.
  • 12 er for nylig blevet overvurderet.
  • Tre flyttede fra en 4-stjernet rating til en 5-stjernet rating.
  • Tre er gået fra en 5-stjernet rating til en 4-stjernet rating.
  • 10 er ikke længere undervurderede.

Morningstars analytikere tildeler hver aktie under deres dækning et fair value estimate, som er et egentligt mål for aktiens værdi, og en uncertainty rating, som indfanger intervallet af potentielle resultater for aktiens estimat for fair value. En højere uncertainty rating svarer til et større udvalg af aktiekurser, der anses for at være fair vurderet.

Disse to parametre, kombineret med den aktuelle aktiekurs, bruges til at bestemme en akties Morningstar Rating.

Nøgletal for denne måneds nye undervurderede aktier

ASML Holding ASML

  • Morningstar Rating: 4 stars
  • One-Month Return: -12.79%

Semiconductor udstyr og materialer virksomheden ASML Holding har mistet 24,97% i løbet af de sidste tre måneder og steget 30,29% i løbet af det sidste år. Large-gorth aktien har en bred economic moat. ASML Holding handles med en rabat på 19 % i forhold til den anslåede fair value på 900,00 EUR og har en høj usikkerhedsvurdering.

Saab SAAB B

  • Morningstar Rating: 4 stars
  • One-Month Return: -13.95%

Luftfarts- og forsvarsvirksomheden Saab er faldet med 8,92 % i løbet af de seneste tre måneder og steget med 42,94 % i løbet af det seneste år. Aktiekursen ligger 16 % under fair value-estimatet på 262,50 SEK med en medium usikkerhedsvurdering. Mid-growth aktien har en bred economic moat.

Philips PHIA

  • Morningstar Rating: 4 stars
  • One-Month Return: 7.09%

Medicinalvirksomheden Philips er steget 18,36 % i løbet af de sidste tre måneder og 45,05 % i løbet af det sidste år. Philips' fair value-estimat steg til 35,00 euro fra 20,30 euro i løbet af måneden. Virksomheden sluttede måneden med at handle med en rabat på 19 % i forhold til det nye fair value-estimat med en høj usikkerhedsvurdering. Philips er en large-core aktie med en bred economic moat.

Associated British Foods ABF

  • Morningstar Rating: 4 stars
  • One-Month Return: -9.12%

Fødevarevirksomheden Associated British Foods er faldet med 9,96 % i løbet af de seneste tre måneder og steget med 10,71 % i løbet af det seneste år. Aktiekursen ligger 14 % under estimatet for fair value på GBX 2600,00 med en middel usikkerhedsvurdering. Large-core aktien har ingen economic moat.

Sodexo SW

  • Morningstar Rating: 4 stars
  • One-Month Return: -3.39%

Det specialiserede forretningsservicefirma Sodexo er steget 0,22 % i løbet af de seneste tre måneder og 20,29 % i løbet af det seneste år. Aktien handles med en rabat på 15 % i forhold til den anslåede fair value på 92,00 EUR med en middel usikkerhedsvurdering. Sodexo er en mid-core aktie med en smal economic moat.

Gruppo Campari CPR

  • Morningstar Rating: 4 stars
  • One-Month Return: -7.12%

Alkoholvirksomheden Gruppo Campari har tabt 20,86 % i løbet af de seneste tre måneder og 33,27 % i løbet af det seneste år. Mid-growth aktien har ingen economic moat. Gruppo Campari handles med en rabat på 16 % i forhold til fair value-estimatet på 9,00 EUR med en middel usikkerhedsvurdering.

Saipem SPM

  • Morningstar Rating: 4 stars
  • One-Month Return: -3.24%

Olie- og gasudstyrs- og servicevirksomheden Saipem er faldet med 3,19 % i løbet af de seneste tre måneder og steget med 21,62 % i løbet af det seneste år. Saipems fair value-estimat steg til 2,80 euro fra 2,50 euro i løbet af måneden. Den sluttede måneden med at handle med en rabat på 30 % i forhold til det nye fair value-estimat med en meget høj usikkerhedsvurdering. Mid-core-aktien har ingen economic moat.

 

 

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Bella Albrecht  er datajournalist hos Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser