Alphabets aktiers fair value er steget – trods reguleringspres.

Vi ser styrke inden for søgning, AI, video og cloud computing, og vi mener, at Alphabets aktie er undervurderet.

Malik Ahmed Khan 26/08/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Google UK Main

Vi hæver vores fair værdiestimat for Alphabet (GOOGL) med bred økonomisk voldgrav til $209 (£160,22) fra $182 efter en ny vurdering af virksomhedens samlede forretning og en opjustering af vores vækstforventninger til dens cloud computing-division.

Vi betragter Alphabet som en konglomerat af fremragende virksomheder. Med løsninger, der spænder fra annoncering til cloud computing og selvkørende biler, er Alphabet blevet en sand teknologigigant, der årligt genererer titusindvis af milliarder dollars i fri pengestrøm. Selvom bekymringer om konkurrencebegrænsning inden for Alphabets kerneforretning, søgning, har skabt overskrifter, bevarer vi vores tillid til Alphabets samlede styrke og forventer, at virksomheden fortsat vil være i spidsen inden for en række områder, herunder søgning, kunstig intelligens, video og cloud computing.

Alphabets kernestrategi er at bevare sin stærke annonceringsforretning, hvor størstedelen af indtægterne fra annoncering kommer fra Google Søgning. Derfor har virksomheden investeret betydeligt over årene for at forbedre sine søgefunktioner og sikre, at dens søgemaskine forbliver dybt integreret i, hvordan hundredvis af millioner brugere tilgår information på nettet.

Vi ser virksomhedens investeringer i AI som en fortsættelse af denne indsats for at beskytte sit kerneprodukt, Google Søgning. Ved at udnytte generativ AI kan Google ikke kun forbedre sin egen søgekvalitet gennem funktioner som AI-oversigter, men også forbedre sin annonceringsforretning ved at styrke evnen til at målrette kunder med relevante annoncer.

På konkurrencebegrænsningsområdet forudser vi ikke en væsentlig forringelse af Googles søgeforretning som følge af statslig eller juridisk indgriben. Selvom der er en række mulige udfald afhængigt af, hvilke afhjælpende foranstaltninger der pålægges Google, mener vi, at det er sandsynligt, at Google vil bevare sin førerposition inden for søgning og tekstbaseret annoncering på lang sigt.

Key Morningstar Metrics For Alphabet Shares

Morningstar Rating: ★★★★
• Morningstar Fair Value Estimate: $209
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Medium

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Alphabet Inc Class C164,64 USD0,86Rating

Om forfatteren

Malik Ahmed Khan  er aktieanalytiker hos Morningstar Research Services LLC

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser