Novo Nordisk-aktien falder efter skuffende regnskab for 2. kvartal

Medicinalgigantens aktie falder efter at have præsenteret et svagere nettoresultat end forventet og samtidig nedjusteret forventningerne til driftsresultatet. 

Johanna Englundh 07/08/2024
Facebook Twitter LinkedIn

novo

Aktien i den danske medicinalgigant Novo Nordisk (NOVO B) faldt onsdag, da den rapporterede et nettoresultat på 20,05 mia. kr. i andet kvartal, hvilket var under forventningerne. En samlet LSEG-prognose havde forventet, at tallet ville blive på 20,9 milliarder danske kroner, mens Bloombergs konsensus lå på 22,6 milliarder kroner.

Virksomhedens aktiekurs faldt til 864 DKK, et tab på næsten 3 %, efter at være faldet med næsten 7 % i de tidlige timer.

Indtjeningen før renter og skat kom også ind under prognoserne på 25,93 milliarder DKK sammenlignet med 26,86 milliarder DKK for LSEG og 27,36 for Bloomberg.

Derudover nedjusterede Novo Nordisk sine forventninger til driftsresultatet for hele 2024 og sagde, at væksten nu forventedes at blive mellem 20 % og 28 % i stedet for det tidligere forventede interval på 22 % til 30 %.

Nøgletal fra Morningstar for Novo Nordisk

• Fair Value Estimate: DKK 600
• Morningstar Rating: 2 stars
• Economic Moat: Wide
• Morningstar Uncertainty Rating: High

Vægttabsmedicin misser prognoser

"Resultatet er på grænsen til at være i overensstemmelse med forventningerne, men sammensætningen er skuffende, idet både Wegovy og Ozempic ikke lever op til forventningerne. Dette blev opvejet af, at Rybelsus klarede sig bedre end forventet, men også af ældre lægemidler som Victoza og Saxenda. Produktmixet er mildest talt ikke, hvad vi havde forventet", skrev Stifel i et analytikernotat.

På trods af de nedjusterede forventninger til overskuddet hævede Novo Nordisk onsdag igen sine forventninger til salgsvæksten og forudser nu en vækst på 22 % til 28 % ved konstante valutakurser for hele året 2024, hvilket er en stigning fra det tidligere skøn på 19 % til 27 %.

"Mens Wegovy-"misset" vil tiltrække sig opmærksomhed på kort sigt, bemærker vi, at volumenudviklingen styrkes, og at mængden af beviser, der understøtter den stigende brug af GLP-1, er stigende", siger Citi i en analytikerkommentar.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Novo Nordisk A/S Class B796,50 DKK-4,59Rating

Om forfatteren

Johanna Englundh  is an editor for Morningstar in Sweden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser