Metas aktiekurs stiger på AI-drevne indtægter

Vurderingen af fair value blev hævet efter stærke resultater, der viser en stigende efterspørgsel efter reklame.

Michael Hodel, CFA 05/08/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Meta image

Meta (META) fortsætter med at levere solide resultater i en stærk efterspørgsel efter digital reklame, samtidig med at virksomheden investerer aggressivt i AI-relateret infrastruktur, teknologi og produkter. Virksomheden skærpede sin investeringsprognose til den øvre del af sine tidligere forventninger og sagde, at investeringstilvæksten vil være "betydelig" i 2025.

Key Morningstar Metrics for Meta Platforms

• Fair Value Estimate: $450
• Morningstar Rating: 3 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Høj

Meta gentog, at de tror, at den datorkapacitet, de bygger, kan bruges til forskellige opgaver med fleksibiliteten til at skifte, hvor de bedste muligheder opstår, en lignende opfattelse som Alphabet har delt.

Vi er ikke overbeviste om, at Meta vil opnå stærkt afkast på sin infrastrukturinvestering, men vi forventer, at virksomheden vil fortsætte med at generere stærkt cash flow, uanset hvilken retning AI tager. Vi var også tilfredse med, at virksomheden beholdt sin omkostningsprognose for året. Vi øger vores vurdering af fair value til $450 fra $400.

Indtægterne steg med 22% til $39,1 milliarder i andet kvartal og slog den øvre ende af ledelsens prognose. Brugervæksten aftog en smule, med daglige brugere af appfamilier, der ekspanderede mindre end 1% sekventielt for første gang i to år og nåede 3,27 milliarder. Væksten i antallet af annoncevisninger faldt kraftigt til 10% år-til-år fra 20% sidste kvartal, men denne opbremsning afspejler primært en kraftig stigning i antallet af visninger sidste år – volumenstigningen på to- og treårsbasis har været ret stabil i de seneste kvartaler. Prissætningen af annoncer var imponerende og steg med 10% år-til-år. Meta indikerede, at efterspørgslen efter annoncer var bredt baseret på tværs af geografier og brancher, men pegede igen på en stærk efterspørgsel blandt detailhandlere, især dem baseret i Asien, som den største vækstdriver.

Metas kapitalinvesteringer fortsætter med at stige

Driftsmarginen var uændret sammenlignet med det foregående kvartal og udgjorde 38%, sammenlignet med 29% for et år siden, takket være lavere omstruktureringsomkostninger og en operativ gearingseffekt mod FoU, markedsføring og generelle omkostninger. Mens kapitalinvesteringerne steg til 8,2 milliarder dollars fra 6,1 milliarder dollars for et år siden, steg den frie pengestrøm næsten 20% til 13,2 milliarder dollars i kvartalet.

CEO Mark Zuckerberg fortsætter med at tro, at Meta har enorme muligheder inden for AI, som vil tage år at udvikle. Meta AI og evnen til at udvikle kundeserviceagenter for virksomheder er stadig de kortsigtede muligheder, som virksomheden er mest begejstret for. Meta tror, at Meta AI er på vej til at blive den mest brugte AI-assistent globalt og noterede, at tjenesten har fået stærk adoption i Indien sammen med WhatsApp. Integration af AI i Ray-Ban-briller har også overgået virksomhedens forventninger, og efterspørgslen har oversteget udbuddet. Disse muligheder forbliver meget små i forhold til Metas massive reklamevirksomhed. Vi fortsætter med at forvente, at AI's største indvirkning på virksomheden vil komme fra forbedringer, som teknologien giver til brugeroplevelsen og annoncørernes evne til at nå målgrupper.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Meta Platforms Inc Class A537,95 USD0,30Rating

Om forfatteren

Michael Hodel, CFA  Michael Hodel, CFA, is an associate director of research with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser