Fed's rentebeslutning i vente

Plus: Tech falder, forbrugerne holder økonomien i gang, og small-cap-aktier klarer sig bedre igen

Dan Kemp 29/07/2024
Facebook Twitter LinkedIn

binoculars

Indsigt i de vigtigste markedsresultater og økonomiske tendenser fra Dan Kemp, Morningstars globale chief research and investment officer.

Store teknologivirksomheder førte an i faldet i aktiekurserne i sidste uge. Kommunikationstjenester var den svageste sektor og faldt med 3,64 % efter resultaterne fra indeksets tunge selskaber Alphabet (GOOGL) og Netflix (NFLX). Meta Platforms (META), den største position i Morningstar US Communication Services-indekset, aflægger rapport i denne uge. Du kan finde ud af, hvad Morningstar-analytiker Michael Hodel forventer af den sociale medie-gigant her.

Small Cap-aktier klarer sig bedre 

Selv om faldende aktiekurser skaber en bedre mulighed for at købe, ved kloge investorer, at der er forskel på et »udsalg« (når priserne er reduceret) og et "tilbud" (hvor priserne er under deres sande værdi). Selv om priserne er faldet i løbet af de sidste par uger, er store teknologiorienterede virksomheder endnu ikke på tilbud. Derimod har mindre virksomheder, især inden for traditionelle brancher, handlet til tilbudspriser i månedsvis og har på det seneste klaret sig bedre end deres større kolleger, idet Morningstar Small Companies index sluttede ugen 2,14 % højere.

USA's økonomi viser stærk vækst

Mens politik dominerede overskrifterne i denne uge, var der rigeligt at se til for de økonomiske kommentatorer, da det seneste BNP-mål for den amerikanske økonomi var overraskende stærkt med en årlig vækst på 2,8 %, drevet af et stærkere privatforbrug. Yderligere gode nyheder kom fra inflationsmålingen for det personlige forbrug (PCE), som var i overensstemmelse med forventningerne med en årlig kerneinflation på 2,6 %. Højere vækst og lav inflation er en appetitlig kombination, som opmuntrede investorerne i slutningen af ugen og tog brodden af de tidligere fald. Det er vigtigt at huske, at alle økonomiske data er bagudrettede, mens investeringer altid er en funktion af forventninger. Forventningernes rolle og mulighederne i aktiver med lavere forventninger diskuteres i denne artikel af Morningstars investeringschef, Philip Straehl. 

Opmærksomheden rettes mod Fed igen

Mens vi nærmer os den næste rentebeslutning fra Federal Reserve Open Market Committee (FOMC) på onsdag, er investorerne blevet mere optimistiske med hensyn til antallet af rentenedsættelser i år, idet CME FedWatch angiver en sandsynlighed på 64 % for tre eller flere rentenedsættelser inden årets udgang sammenlignet med kun 18 % for en måned siden. I modsætning hertil har de længerevarende obligationsrenter været relativt stabile, og den 10-årige statsrente er kun faldet med 0,2 % i samme periode. Nervøse investorer ville have foretrukket, at obligationsrenterne var faldet yderligere i takt med, at aktiekurserne er faldet, hvilket ville have hjulpet med at skabe balance i deres porteføljer. Men et miljø, hvor statsobligationer fortsat giver mere end inflationen, skaber et stærkere grundlag for at acceptere investeringsrisiko. 

 

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Dan Kemp

Dan Kemp  is Chief Investment Officer, Morningstar Investment Management EMEA

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser