Forud for regnskabsrapporten, er Microsoft-aktien et køb, salg eller behold?

Microsoft offentliggør sine seneste resultater den 30. juli. Dette er, hvad Morningstars analytikere siger om virksomheden

Dan Romanoff 22/07/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Microsoft UK Main

Dato for offentligørelse af regnskab

30. juli, efter markedets lukning

Hvad man skal holde øje med i Microsofts Q2-resultater

Azure voksede med 31% år over år mod en vejledning på 28% i tredje kvartal. Kunstig intelligens bidrog med 7 procentpoint til denne vækst. Både store aftaler og antallet af aftaler var stærke. Ledelsen kommenterede, at den efterlod noget indtjening på bordet, fordi den ikke havde nok AI-kapacitet. Derfor vil virksomheden investere kraftigt næste gang – vi estimerer $15 milliarder-$20 milliarder i kapitaludgifter, hvilket bringer årets total op på så højt som $50 milliarder. Finansdirektør Amy Hood sagde, at det også ville stige næste år.

Fremskridt i integrationen af Activision Blizzard. Rapporterne tyder på, at Microsoft vil hæve priserne for Game Pass.

Vækst i kommercielle bookinger og resterende resultatforpligtelser.

Generelle efterspørgselstendenser. Microsoft rapporterer tidligt i cyklussen, hvilket hjælper med at sætte tonen for software generelt. Resultaterne fra sidste kvartal var generelt solide med styrke i store aftaler, gode bookinger og solid RPO-vækst.

Fair Value-estimat for Microsoft

 

Med sin 3-stjernede vurdering mener vi, at Microsofts aktie er rimeligt vurderet sammenlignet med vores langsigtede fair value-estimat på $435 pr. aktie, hvilket indebærer en enterprise value/sales-multipel på 12 gange og en justeret price/earnings-multipel på 37 gange for regnskabsåret 2024.

Vi modellerer en femårig sammensat årlig vækstrate for omsætning på cirka 13%, inklusive opkøbet af Activision. Vi tror dog, at makroøkonomiske og valutamæssige faktorer vil lægge pres på omsætningen på kort sigt. Vi mener, at omsætningsvæksten vil blive drevet af Azure, Office 365, Dynamics 365, LinkedIn og den fremvoksende AI-adoption. Efter vores opfattelse er Azure den enkeltstående vigtigste omsætningsdriver over de næste 10 år, da hybride miljøer (hvor Microsoft udmærker sig) driver masseadoption af cloud. Vi mener, at kombinationen af Azure, DBMS, Dynamics 365 og Office 365 vil drive vækst over markedsgennemsnittet, da it-chefer fortsætter med at konsolidere leverandører. Vi forventer, at More Personal Computing vil vokse en smule over BNP-niveauet over de næste 10 år.

Læs mere om Microsofts fair value-estimat

Key Morningstar Metrics for Microsoft

• Fair Value Estimate: $435.00;
• Morningstar Rating: ★★★;
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred;
• Morningstar Uncertainty Rating: Medium.

Economic Moat Rating

Vi tildeler Microsoft en bred economic moat samlet set, primært på grund af skifteomkostninger, med netværkseffekter og omkostningsfordele som sekundære kilder. Vi mener, at Microsofts voldgrav vil give virksomheden mulighed for at opnå afkast over sin kapitalomkostning i de næste 20 år.

Vi vurderer, at Microsofts produktivitets- og forretningsprocesser-segment har en bred moat baseret på skifteomkostninger og netværkseffekter. PBP, som repræsenterer cirka 30%-35% af den samlede omsætning, består af Office 365, Dynamics 365 og LinkedIn.

Microsofts intelligente cloud-segment inkluderer Azure, OpenAI, Nuance, GitHub, Visual Studio, Microsoft Intelligent Data Platform, Microsoft Fabric og Windows Server, SQL Data Base Management System. Vi tildeler segmentet en bred moat baseret på høje skifteomkostninger, netværkseffekter og omkostningsfordele. IC repræsenterer cirka 40%-45% af virksomhedens samlede omsætning, hvor Azure repræsenterer 25%-30% af virksomhedens samlede omsætning, eller to tredjedele af segmentet.

Læs mere om Microsofts economic moat rating

Finansiel Styrke

Vi mener, at Microsoft nyder fremragende finansiel styrke, der stammer fra dens stærke balance, voksende omsætning og høje og ekspanderende marginer. Pr. juni 2023 havde Microsoft $111 milliarder i kontanter og ækvivalenter, modregnet af $47 milliarder i gæld, hvilket resulterer i en netto kontantposition på $64 milliarder. Brutto gearing er på 0,5 gange regnskabsåret 2023 EBITDA. Vores grundscenarie antager, at omsætningen vokser i et sundt tempo, drevet af Azure public cloud adoption, Office 365 opgradering, AI-adoption og bredere digitale transformationsinitiativer. Vi ser stærke marginer forbedres yderligere i løbet af de næste flere år. Fri pengestrømsmargen har i gennemsnit været 31% over de sidste tre år, hvilket vi forventer vil forbedre sig.

Læs mere om Microsofts finansielle styrke

 

Risiko og Usikkerhed

Microsofts risici varierer blandt dets produkter og segmenter. Høj markedsandel inden for klient-server arkitektur over de sidste 30 år betyder, at betydelig høj-margin indtjening er i fare, især inden for OS, Office og Server. Microsoft har haft succes med at øge omsætningen i et konstant udviklende teknologilandskab, og det lykkes at flytte eksisterende arbejdsbelastninger til skyen for nuværende kunder og tiltrække nye kunder direkte til Azure. Det er dog nødvendigt, at virksomheden fortsætter med at drive omsætningsvæksten af cloud-baserede produkter hurtigere end omsætningstabet i on-premises produkter.

Microsoft er opkøbslysten, og selvom mange små opkøb gennemføres, der flyver under radaren, har virksomheden haft flere højprofilerede fiaskoer, herunder Nokia og aQuantive. LinkedIn-opkøbet var dyrt, men tjente et formål og ser ud til at fungere godt efter vores opfattelse. Det er ikke klart, hvor meget Microsoft købte i Permira-ledede Informatica LBO, og det kan have været en vigtig strategisk investering, men Informatica var bestemt ikke en vækstkatalysator. GitHub var dyrt, men strategisk og ser ud til at forme sig som en succes, mens ZeniMax-handlen burde styrke virksomhedens first-party videospiludgivelsesindsats. Selvom Nuance ikke var svær at fordøje, blev den $69 milliarder store Activision-aftale afsluttet i oktober 2023 og vil sandsynligvis være lidt mere omfattende.

Læs mere om Microsofts risici og usikkerhed

 

MSFT Bulls Siger

Public cloud anses bredt som fremtiden for enterprise computing, og Azure er en førende tjeneste, der drager fordel af udviklingen først til hybride miljøer og til sidst til public cloud-miljøer.

Microsoft 365 fortsætter med at drage fordel af opsalg til højere prissatte enheder, hvilket bør fortsætte over de næste flere år.

Microsoft har monopol-lignende positioner i områder (OS, Office), der fungerer som pengemaskiner til at drive væksten i Azure.

MSFT Bears Siger

Momentumet aftager i det igangværende skift til abonnementer, især i Office, som generelt anses for at være et modent produkt.

Microsoft mangler en betydelig mobil tilstedeværelse.

Microsoft er ikke den førende aktør i sine vigtigste vækstkilder, især Azure og Dynamics.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Dan Romanoff  er aktieanalytiker på teknik-, medie- og telekommunikation

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser