Er Nike på tilbud efter kvartalstallene?

Aktien er vurderet med en Morningstar-rating på 4 stjerner, men analytikerne forventer at nedjustere Nikes fair value

David Swartz 08/07/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Nike UK Main

Nike-aktierne (NKE) faldt med næsten 20 % den 28. juni, da vedvarende svage salgstal tilføjede usikkerhed til virksomhedens vending. På trods af at virksomhedens ledelse advarede om en svag efterspørgsel i sportstøjsektoren og vi nedjusterede vores vækstudsigter, har markedsforholdene været vanskeligere end forventet.

Efter at have registreret flad salgsvækst i regnskabsåret 2024 (afsluttet i maj), har Nike forudset en omsætningsnedgang på omkring 5 % for 2025. Da vi havde estimeret en salgsvækst på 1 %, forventer vi at nedjustere den nuværende fair value på USD 129. Vi mener dog, at aktiens svaghed repræsenterer en mulighed for langsigtede investorer, da den førende sportstøjsproducent vil kunne drage fordel af planlagte marketing- og produktinitiativer samt væksten på det globale marked i de kommende år.

Nike’s EBIT-margin på 13,3 % i fjerde kvartal af 2024 overgik vores estimater med 80 basispunkter og resulterede i en indtjening pr. aktie på 0,99 dollars, hvilket var 0,11 dollars over vores forudsigelser. Denne bedre præstation skyldtes dog primært en reduktion af omkostningerne med 9 % og blev overskygget af et fald i salget på 2 % i kvartalet, hvilket var under vores forventninger om en minimal vækst (1 %). Virksomheden tilskrev det faldende salg til visse områder, herunder digitalt (-10 %), livsstilsprodukter, visse fodtøj og en ujævn efterspørgsel på nøglemarkederne.

Metriche chiave di Morningstar per Nike
• Fair Value: $129.00
• Morningstar Stock Rating
• Morningstar Economic Moat: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Medium

Nike Stock vs Morningstar Fair Value Estimate

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Nike Inc Class B82,25 USD0,18Rating

Om forfatteren

David Swartz  er senior aktieanalytiker hos Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser